Sanatate

Efectele benefice ale ginsengului

Ginsengul coreean este clasat total diferit de alte tipuri de ginseng cultivate in alte tari, si este eficient pentru toate tipurile de alimente si boli, castigand in Coreea un alt nume: „planta medicinala suprema”.

EFECTELE GINSENGULUI

 1. Imbunatatirea sistemului imunitar
  Ginsengul permite intarirea sistemului imunitar intr-un mod natural, pentru protejarea acestuia impotriva agentilor patogeni, gripei aviare, SARS, racelii, gripei, HIV.
 2. Creste stamina (rezistenta)
  Ginsengul este cunoscut pentru stimularea circulatiei sanguine si la imbunatatirea functiilor sexuale la barbati.
 3. Previne cancerul
  Ginsengul coreean, scade riscul de cancer prin intarirea sistemului imunitar si suprima diferite efecte secundare ale tratamentului impotriva acestuia.
 4. Ingredientul minune pentru cancerul de piele
  Saponina existenta in Ginsengul coreean, suprima imbatranirea si inflamarea pielii. Este foarte bun pentru albirea tenului,
  tratament pentru acnee si riduri, fiind recunoscut si folosit ca ingredient in numeroase produse cosmetice.
 5. Imbunatateste memoria
  Ginsengul ajuta pacientii care sufera de dementa senila (Alzeimer), la ameliorarea functiilor intelectuale si a memoriei.
  Este de asemenea eficient pentru imbunatatirea concentrarii mentale la copii, cu rezultate bune la scoala.
 6. Combate oboseala si amelioreza activitatea antioxidantilor
  Ginseng lucreaza ca un agent care atenueaza oboseala prin prevenirea acumularii de acid lactic. Lucreaza de asemenea ca un agent anti-imbatranire, saponina fiind un puternic antioxidant.
 7. Trateaza mahmureala
  Ginseng, elimina acetaldehida, cauza majora a mahmurelii. Este demonstrat de asemenea, ca ginsengul are un rol semnificant
  in incetinirea procesului de degradare a functiilor ficatului.
 8. Adjuvant pentru diabet
  Studiile au demonstrat ca ginsengul coreean ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si atenueaza starea de deshidratare si letargie, simptome comune ale pacientilor cu diabet.
 9. Imbunatateste circulatia sangelui
  Ginsengul coreean ajuta la scaderea colesterolului din sange si previne aparitia trombozelor. De asemenea cei cu circulatie periferica deficitara, cu maini si picioare reci, pot beneficia de ginseng.
 10. Atenueaza simptomele de menopauza
  Structura saponinei din ginsengul coreean, este aceeasi cu structura estrogenului, atenuand o multime de simptome datorate menopauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *